Hidung berhingus
Mohd. Irfan B. Mohd Shah, 16 tahun, pelajar, N. Sembilan

Hidung mudah berhingus, sering bersin dan muka mempunyai banyak jerawat. Ini mungkin disebabkan resdung. Selepas menggunakan propolis, hingus tidak meleleh lagi dan jerawat telah berkurangan.

Selsema dan sakit kepala
Soo Chok Ching, 30 tahun, pengurus, Johor

Sejak beberapa tahun ini, saya mengalami masalah selsema dan bersin hampir setiap hari serta sering sakit kepala. Saya perlu mengambil herba atau ubat doktor untuk melegakannya. Selepas mengambil propolis (3-5 titis, 1-2 kali sehari), keadaan saya telah bertambah baik, jarang menghidap selsema dan sakit kepala!

Alahan hidung
Ms. Soo, 33 tahun, setiausaha, Johor

Sudah banyak tahun saya mengalami alahan hidung, terutamanya terhadap debu. Akibatnya, saya sering bersin dan hidung tersumbat.

Selepas mengambil propolis, keadaan saya sudah bertambah baik!

Penyakit kronik
Norani Bt Abdullah, 56 tahun, guru, Kuala Lumpur

Saya menghidap lemah jantung, darah tinggi dan kencing manis selama 15 tahun. Selepas mengambil propolis, sakit di bahagian dada beransur-ansur pulih dalam 2 minggu. Sakit kepala sudah hilang. Saya berasa badan menjadi lebih ringan dan kerap buang air besar. Selepas 2 bulan, saya pulih daripada darah tinggi dan kencing manis. Sakit pada lutut dan kebas-kebas juga hilang sama sekali!

Gusi bengkak
Soo Lee Chen, 25 tahun, Klang

Dahulu apabila gusi saya bengkak, saya perlu makan antibiotik untuk sembuh. Jika antibiotik tidak diambil, bengkak akan bertambah teruk dan sakit sehingga tidak dapat mengunyah makanan (1 minggu). Kini setelah dititis dengan propolis, gusi saya yang bengkak menjadi semakin baik dan sembuh sepenuhnya selepas 3 hari (setiap kali 3-5 titis, 5 kali sehari)!

Gigitan nyamuk
Lee Yoke Wah, 36 tahun, penyelia restoran, Klang

Anak perempuan saya yang berumur 7 tahun sering digigit nyamuk dan menggaru kulitnya kerana gatal. Ini menyebabkan luka dan berdarah. Saya menyapu propolis ke atas luka dan kawasan kulitnya yang digigit oleh nyamuk. Kegatalan hilang dan dia tidak menggaru kulitnya lagi. Pada keesokan hari, lukanya semakin pulih!

Kanser kelenjar prostat
Tan Chun Leong, 72 tahun, Taiwan

Rawatan radiasi mendatangkan banyak kesan sampingan. Saya mengambil propolis 3 kali sehari, setiap kali 10 titis. Selepas 10 hari, badan saya semakin pulih. Selepas 1 bulan, selera makan dan tenaga badan bertambah, kencing tidak berdarah lagi dan tumor mengecil. Selepas 6 bulan, semua sel kanser hilang!


Ulser perut
Yong Sep Chin, perempuan, 59 tahun, Klang

Pada bulan Jun 2005, saya mengalami sakit gastrik yang amat teruk dan dihantar ke hospital. Pemeriksaan menunjukkan dinding perut saya mempunyai banyak ulser dan luka yang serius. Saya meminum Propolis 3 kali sehari, setiap kali 3 ¨C 5 titis. Selepas 6 minggu, hasil pemeriksaan memang di luar sangkaan kerana semua ulser dan luka pada perut telah sembuh!

 

Mariani Binti Mamat, 43 tahun, guru, Kelantan
Saya dibelenggu oleh sakit tulang belakang dan pinggang, lenguh kaki dan masalah di bahagian rahim. Saya pernah masuk hospital (10 hari) disebabkan sakit pinggang dan telah mengambil ubat tahan sakit selama 1 tahun (setiap malam 2 biji) dan setiap minggu menjalani rawatan fisioterapi. Namun kesannya tidak memuaskan. Dari bulan Feb 2006, saya mula meminum air Alka Plus (sekurang-kurangnya 8 gelas), Vod¨¦ Propolis (2 kali sehari, setiap kali 4-5 titis, minum sebelum tidur dan selepas bangun dari tidur) dan 1 penutup BioAge setiap hari . Kini, muka saya kelihatan jauh lebih cerah dan muda. Saya juga berasa cergas dan aktif. Saya boleh dikatakan telah sihat 99.99 %!

Kanser pundi hempedu
Ong Siew Ling, 34 tahun, Taiwan

Saya menjalani rawatan kemoterapi. Rakan sekerja mencadangkan propolis kerana ia telah memulihkan kanser rahim makciknya. Saya mengambil propolis 5~6 kali sehari, setiap kali 20 titis. Selepas 2 bulan, tanda-tanda jaundis hilang dan kanser juga mula mengecil. Selepas 4 bulan, kanser mengecil sehingga 50%, tumor dalam tiub hempedu hilang, kesan sampingan berkurangan dan tenaga badan pulih. Selepas 6 bulan, kanser hampir hilang 100%!

Kanser pankreas
Tan Zhong Wei, 48 tahun, Pegawai kerajaan, Taiwan

Saya menjalani pembedahan, makan ubat anti-kanser dan menerima rawatan radiasi. Saya mangambil propolis 4 kali sehari, setiap kali 30 titis. Selepas 2 bulan, kesan sampingan berkurangan dan tenaga badan bertambah. Selepas 3 bulan, kanser mengecil menjadi 2/3 daripada asalnya. Selepas 4 bulan, sel kanser menjadi lebih kecil lagi. Kini saya sudah keluar dari hospital!

Kanser ginjal - peringkat awal
Chuang Chang Yan, 46 tahun, Taiwan

Ubat anti-kanser mendatangkan banyak kesan sampingan. Saya meminum propolis 5 kali sehari, setiap kali 20 titis. Selepas 1 bulan setengah, badan dan selera makan bertambah baik. Selepas 3 bulan, keguguran rambut, kesakitan bahagian belakang dan pinggang berkurangan. Selepas 8 bulan, tumor hilang keseluruhannya.

Kanser hati
Wei Juan Juan, 42 tahun, Taiwan

Saya mendapatkan rawatan doktor kerana tidak bertenaga, tidak berselera, berat badan menurun, sembelit dan kekuningan pada putih mata. Pemeriksaan menunjukkan hati saya mempunyai 3 cm - 5 cm kanser. Rawatan awal berjaya. Namun selepas 1 tahun kanser hati menyerang lagi. Kawan baik saya membawa propolis untuk saya ketika datang melawat saya. Sejak itu saya mula meminum propolis. Pada hari pembedahan saya juga meminumnya. Selepas keluar dari hospital saya juga meminumnya mengikut masa dan dos. Hingga kini ( sudah me lebih i 1 tahun ), ia tidak menyerang lagi. Selain itu saya juga tidak mudah demam, lebih berselera dan lebih sihat berbanding sebelum saya mendapat kanser!

Kanser peparu (saiz kanser 5 cm)
An Tian Rong, 37 tahun, Taiwan
Saya dirawat dengan radioterapi . Selepas 6 bulan, keadaan saya masih tiada kemajuan. Saya mengambil propolis 4 kali sehari, setiap kali 30 titis. Selepas 2 minggu, saya lebih bertenaga. Selepas 1 bulan, batuk tidak berdarah lagi. Selepas 2 bulan, sel kanser mengecil dan tinggal hanya 1.5 inci. Doktor berasa hairan kenapa kanser mengecil begitu cepat. Saya mengetahui ini semua jasa propolis. Selepas 3 bulan, kanser hilang kesemuanya!